Virtual Assistant?

Wat is een virtual assistant?

Vragend had ik jou aangekeken, als je mij vorig jaar had gevraagd wat een virtual assistant is. Toen het op mijn pad kwam dacht ik “dit is echt iets voor mij”!

Ontwikkelingen

Mijn moeder was begin jaren ’80 eigenlijk 1 van de eerste typistes die thuis werkte. Ik in de box en op de achtergrond het getik op de typemachine. De technieken zijn zo veranderd sinds die tijd! Je hoeft niet meer te slepen met een zware typemachine. Naar kantoor te gaan om je werk in te leveren en nieuwe bandjes te halen. Nu is via het wereldwijde web zoveel mogelijk! 

Het is mij duidelijk geworden dat veel mensen, net als ik vorig jaar, niet weten wat een virtual assistant nou is. Ook wel VA genoemd. Wij zijn absoluut in opkomst! Tijdens mijn training bij de VA school zijn een hoop enthousiaste dames gestart met ieder hun eigen expertise. Het is dus van belang goed te kijken waar jouw behoefte als ondernemer ligt, wanneer jij op zoek gaat naar een virtual assistant.

Waar heb jij ondersteuning bij nodig?

Wil jij een personal assistant die jou zakelijke én privé bijstaat? Of is jouw administratie een chaos en wil jij graag dat dit op orde komt? Vind je jouw website maken en bijhouden een drama? Leiden al die telefoontjes jou af van jouw werk? De lijst van taken die je aan een VA kan overdragen is lang.


Daarnaast is het ook goed om te kijken of jij iemand nodig hebt om mee te sparren of wil jij vooral werkzaamheden uitbesteden?
Over het algemeen kan een VA jouw backoffice zaken op zich nemen én hebben zij een specialisatie. Maak van te voren een lijstje van werkzaamheden die de grootste druk van de ketel halen. Samen met de VA kun je later bekijken, welke werkzaamheden daarna eventueel uitbesteed kunnen worden. Het kan zijn dat jouw VA een specialisatie niet heeft. Vaak heeft een VA een breed netwerk, waarin zij iemand heeft die wél die specialisatie heeft. Zij zal op zoek gaan naar het best passende aanbod voor jou!

Tools

Het aanbod van online tools is groot. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Een VA heeft werk gemaakt van deze tools. Zij weet de Ins & Outs. Ook tools haperen weleens…. Een VA heeft via haar kennis en netwerk snel een oplossing gevonden voor jou. Zij kan voor jou op zoek gaan naar de tools die nuttig zijn en gooit de overbodige overboord. Een VA kan een tool voor jou inrichten en uitleg geven hoe deze te gebruiken. Met gebruik van deze tools kan jij zelf jouw werk makkelijker maken. Óf de VA doet dit voor jou.

Tijd, rust en geld

Door een VA ga jij tijd krijgen. Randwerkzaamheden zoals e-mail beheer, social media en administratie kan je uit handen geven. Daardoor kan jij je meer gaan richten op jouw bedrijf.
Hoe fijn is het om te weten dat de dingen gedaan worden voor je? Dat je weet dat het allemaal geregeld wordt. Je loopt niet meer achter de feiten aan. Je krijgt rust.


Jouw VA pakt de terugkerende taken op, zodat jij je kan focussen op jouw eigen werk. Hierdoor krijg jij meer inkomsten, niet door ook bezig te zijn met randwerkzaamheden. Goed op elkaar ingespeeld raken kost tijd, maar op termijn levert een VA jou absoluut geld op.

Op de langere termijn…

Het aantal ZZP’ers groeit gemiddeld met 100.000 tot 120.000 per jaar. Veel van de ZZP’ers stoppen binnen 5 jaar met hun onderneming. Hoe mooi zou het zijn om, met ondersteuning van VA’s, deze groep als zelfstandige door te kunnen laten gaan? Zodat deze ZZP’ers bezig kunnen zijn met hun uitdaging en zelf kunnen bepalen hoeveel en wanneer zij werken!

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Lynda Support? Klik hier voor de contactgegevens.